VIDUNDERLIGT VACKERT VID VÄTTERNS STRAND

Vadstena är en liten pärla intill Vätterns strand. En idyll som är ett perfekt utflyktsmål för alla åldrar. Staden präglas av historiens vingslag, stora delar av innerstaden är fortfarande från medeltiden och det finns gott om smala kullerstensgator och charmiga hus.

Här har många historiska personligheter verkat och Slottet, klosterkyrkan och rådhuset är några av de spännande sevärdheter som ligger inom promenadavstånd från Vandrarhemmet.

Vid hamnparken som är flitigt använd av såväl besökare som av Vadstenabor finns det gott om badställen. Få saker slår ett dopp i Vätterns klara svalkande vatten en varm sommarkväll eller varför inte bara njuta av en härlig picknick.

Kombinera gärna besöket i Vadstena med en utflykt i de natursköna omgivningarna. Hoppa exempelvis upp på cykeln och ta en tur på den vackra och lättrampade Östgötaslätten. På våren färdas man genom ett knallgult hav av blommande raps, på hösten vajar sädesfälten.

Söder om Vadstena finns natursköna Omberg som erbjuder fina vandringsleder och äventyr för den som är sugen på en utmaning.

Vid fågelsjön Tåkern kan man fågelskåda och klättra i fågeltorn. Runt om passerar man en mängd vackra medeltida kyrkor som påminner om svunna tider. Vättern är hela tiden nära för den som blir badsugen…

Här hittar du mer information om Vadstena

VADSTENAS TURISMINFORMATION